Práce na výstavbe prvého zemplínskeho akvaparku idú podľa plánu

23.04.2013 Michalovce

Kaluža 23. apríla (TASR) - Práce na výstavbe nového akvaparku pri Zemplínskej šírave, ktoré odštartovali presne pred rokom, prebiehajú podľa plánu.

Pre TASR to potvrdil starosta obce Kaluža Ján Čuchran s tým, že spomínaný vodný svet by mal byť dokončený a následne uvedený do prevádzky v roku 2014. Rekreačný areál bude prvým zariadením svojho druhu na území Zemplína.

Akvapark pri Zemplínskej šírave, konkrétne v stredisku Medvedia hora, ktoré spravuje obec Kaluža, buduje spoločnosť TRR Centrum Kaluža, s. r. o. Obchodný podiel vo firme má okrem viacerých podnikateľských subjektov aj Kaluža. Do majetku spoločnosti vložila pozemok, kde sa buduje vodný svet a takmer kilometer hlboký vrt, ktorý bude zdrojom termálnej vody pre bazény a systém vykurovania celého rekreačného areálu. Mala by dosahovať teplotu 40 stupňov Celzia.

i>"Hrubá stavba akvaparku je momentálne pred dokončením, je prekrytá a pracuje sa na vonkajších fasádach. Vo vnútorných častiach sa inštalujú nerezové bazény, budujú priečky, šatne, sprchy a vykonávajú sa práce, ktoré súvisia s inštaláciou rozvodov vody, elektriny či kanalizácie. Všetko ide podľa plánu," skonštatoval Čuchran.

Čulý pracovný ruch je podľa jeho slov v týchto dňoch aj v exteriérovej časti akvaparku, kde prebiehajú terénne úpravy plôch pre výstavbu nového parkoviska a korza. Stavebné práce budú podľa starostových slov zamerané v nasledujúcich mesiacoch aj na úpravu neďalekých pláži Zemplínskej šíravy, výstavbu vonkajších bazénov a na inštaláciu obslužných technologických zariadení potrebných pre budúci chod celého rekreačného areálu.

Výstavba prvého akvaparku na území Zemplína si podľa slov starostu Kaluže vyžiada približne 6 miliónov eur. Stavebný projekt je financovaný výlučne zo zdrojov uvedenej spoločnosti. Vodný svet by mal slúžiť v prvých rokoch jeho prevádzky iba na rekreačné účely, no do budúcna tam plánujú poskytovať aj liečebné procedúry. Voda z geotermálneho vrtu je totiž podľa doterajších rozborov vhodná na liečbu viacerých druhov ochorení.
 

Vyberte región